Min2

Atelier Min2 - ATLJ Min2

‘working ideas’

In 2003 zijn Maarten en Jetty Min gestart met ATLJ Min2. In dit laboratorium krijgt de vrije fantasie op bouwen en wonen een eerste vorm.

Schetsboek

Het begon met de schetsboeken van Maarten Min. Vrij assocërend tekende hij zijn gedachten over architectuur en stedenbouw. Een aantal van deze gedachtes zijn verder ontwikkeld en/of uitgevoerd in samenwerking met anderen.

Woodstock Woodstock Emmeloord droomtoren poorten van Alkmaar
poorten van Alkmaar IJzeren Man Eindhoven Holland Hotel

Auto-biografie

Lessen voor jonge architecten. Zes zomers lang tekende Maarten Min voor het stripboek verschenen in 2009. Een mildironische inkijk in het bedrijf en de wereld van de architectuur. Hierna is het stripboek uitgegeven in eigen beheer.

stripboek stripboek stripboek stripboek stripboek
stripboek stripboek stripboek

Woonconcepten volgens Min2

Voor Jetty Min is het denken over wonen vanuit behoefte en beleving een onderwerp voor het atelier. In plaats van alleen het bouwbesluit als uitgangspunt ontwerpt ze kunst- en leefobjecten. Bijvoorbeeld woonobjecten voor één functie.
Ook zijn de ideeën voor Dune House Collection en Dune House Senses gestart in het ATLJ en worden nu uitgewerkt, zie Producten. De BeauTark en meubels zijn ontwikkeld in het ATLJ.

trap BaZ badkamer badkamer bed bed
Bergen aan Zee Bergen aan Zee Bergen aan Zee
BeauTark BeauTark BeauTark

Materialen en producten

Als beeldend kunstenaar laat Jetty zich inspireren door materialen en structuren. Ze zoekt en ontwikkelt specifieke uitstralingen om deze toe te passen in de projecten. In dit kader heeft ze de Kleurclub van CRH enkele jaren geadviseerd over nieuwe uitstralingen van baksteen voor diverse fabrieken. De ontwikkeling van de dakpan voor het Dune House is gestart in het ATLJ en is nu in ontwikkeling, zie Producten.
De NatuBrick voor NatuHome is in het eindstadium, zie Producten. Er zijn proeven van de Brick table met Petersen. Er is gestart met het ontwerpen van een groene gevel, waarbij de gevel ook een mooi beeld geeft indien deze niet volgroeid is.

materialen materialen materialen materialen
materialen materialen

Kunst en Architectuur

Min2 is een architectenbureau wat veel raakvlakken heeft met de beeldende kunst: Originele schetsen zijn te koop evenals geschilderde studies, aquarellen, objecten, die vaak ter inspiratie tijdens het bouwproces zijn vervaardigd.
In overleg kan presentatiemateriaal gemaakt worden van projecten: aquarellen, gouaches, 3D-visualisaties en maquettes of schilderijen.

poppenhuis huis van de toekomst toren van Babel Biënnale Amsterdam Biënnale
tentoonstelling Tilburg Gorcum Gorkum Hotel Duin en Kruidberg Heemskerk Breda
Breda Krimpen II Krimpen II ijzeren lampje woonzorgcomplex Zeist
Dobber woning Vinkeveen tentoonstelling museum Gorcum tentoonstelling museum Gorcum tentoonstelling museum Gorcum
kaartenmonster Bergen aan Zee kaartenmonster Bergen aan Zee ontwerp Bergen aan Zee

Min 2 is of voelt zich verwant met een aantal beeldend kunstenaars en heeft werk van hen in huis. Soms wordt er samengewerkt of worden er gezamenlijke tentoonstellingen gehouden of exposeren kunstenaars in een van de gebouwen. Bijvoorbeeld:

postbus 246
1860 AE Bergen
Hoflaan 1
1861 CP Bergen
t (072) 582 10 70
f (072) 582 10 79
min2@min2.nl